Deuter

Deuter
[:en]Deuter, the German musician who has pioneered New Age Music for over 40 years, connecting East and West in ways that few other artists ever have. Born in postwar Germany, Deuter taught himself the guitar and just about every instrument he could get his hands on, though it wasn’t until after a near-fatal car crash in his early twenties that he decided to pursue a career in music. Over the years, Deuter has continued to master a vast array of instruments. Music by Deuter now includes flutes, shakuhachi, guitar, banjo, sitar, santoor, piano, cello, tibetan bells, koto, bouzouki, keyboards, and viola da gamba. He has recorded and released over 60 albums, all the while never ceasing to explore new frequencies and resonances.

Discography:

  • D [1971]
  • Aum [1972]
  • Soundtrack [1973]
  • Celebration [1976]
  • Haleakala [1978]
  • Ecstasy [1979]Kundalini Meditation Music [1979]
  • Silence Is The Answer (Buddham Sharnam Gachchami) [1981]
  • Cicada [1982]
  • Nirvana Road [1984]
  • San [1985]
  • Land Of Enchantment [1988]
  • Henon [1992]
  • Osho Nataraj Meditation [1992]
  • Wind & Mountain [1995]
  • Terra Magica: Planet Of Light [1995]
  • In Trance – Heilung Des Bewusstseins ‎(with Dr. G. Bayer) [1995]
  • Nadabrahma [1995]
  • Nada Himalaya [1997]
  • Mandala Meditation [1998]
  • Reiki: Hands Of Light [1998]
  • Garden Of The Gods (with Annette Cantor) [1999]
  • Inside: Innere Welten (with Dr. G. Bayer) [1999]
  • Reiki: Music For The Harmonious Spirit [2000]
  • Sun Spirit ‎[2000]
  • Buddha Nature [2001]
  • Like The Wind In The Trees [2002]
  • Osho Dynamic Meditation [2002]
  • Osho Gourishankar Meditation [2003]
  • Osho Dynamic Meditation [2003]
  • Sufi Breathing Meditation (with Dr. G. Bayer) [2003]
  • Sea & Silence ‎[2003]
  • Earth Blue ‎[2003]
  • East Of The Full Moon [2005]
  • Tibet: Nada Himalaya 2 ‎[2005]
  • Koyasan: Reiki Sound Healing ‎[2006]
  • Spiritual Healing ‎[2008]
  • Atmospheres ‎[2009]
  • Eternity ‎[2009]
  • Notes from a Planet [2009]
  • Mystery Of Light ‎[2010]
  • Empty Sky ‎[2011]
  • Flowers Of Silence ‎[2012]
  • Dream Time [2013]
  • Illumination of the Heart [2015]
  • Reiki Hands Of Love [2015]
[:ru]Подобно многим музыкантам в инструментальной сфере Дойтер смешивает акустические и электронные инструменты, этнические мотивы и звуки природы – только он делает это с ранних семидесятых, за что по праву считается одним из основателей жанра New Age. Георг Дойтер (Georg Deuter) родился в Германии в деревне Фолкенхаген (Falkenhagen) в 1945 г. Он изучал флейту, пробовал себя в игре на гитаре, но ему не хватало духа заняться музыкой как карьерой. В 1970 г. автомобильная катастрофа, едва не ставшая для Дойтера фатальной, побудила его воплотить в жизнь свои мечты. В течение многих лет духовные поиски водили его по миру, большей частью по Индии, где он жил в ашраме, изучал индийскую музыку и записал несколько альбомов. В середине восьмидесятых он переехал в США и в конечном итоге поселился в Санта-Фе (штат Нью-Мексико). Стиль Дойтера характеризуется спокойными, мягкими мелодиями и приносящими радость ритмами. Он представляет собой пленительную смесь восточных и западных стилей.

Discography:

  • D [1971]
  • Aum [1972]
  • Soundtrack [1973]
  • Celebration [1976]
  • Haleakala [1978]
  • Ecstasy [1979]Kundalini Meditation Music [1979]
  • Silence Is The Answer (Buddham Sharnam Gachchami) [1981]
  • Cicada [1982]
  • Nirvana Road [1984]
  • San [1985]
  • Land Of Enchantment [1988]
  • Henon [1992]
  • Osho Nataraj Meditation [1992]
  • Wind & Mountain [1995]
  • Terra Magica: Planet Of Light [1995]
  • In Trance – Heilung Des Bewusstseins ‎(with Dr. G. Bayer) [1995]
  • Nadabrahma [1995]
  • Nada Himalaya [1997]
  • Mandala Meditation [1998]
  • Reiki: Hands Of Light [1998]
  • Garden Of The Gods (with Annette Cantor) [1999]
  • Inside: Innere Welten (with Dr. G. Bayer) [1999]
  • Reiki: Music For The Harmonious Spirit [2000]
  • Sun Spirit ‎[2000]
  • Buddha Nature [2001]
  • Like The Wind In The Trees [2002]
  • Osho Dynamic Meditation [2002]
  • Osho Gourishankar Meditation [2003]
  • Osho Dynamic Meditation [2003]
  • Sufi Breathing Meditation (with Dr. G. Bayer) [2003]
  • Sea & Silence ‎[2003]
  • Earth Blue ‎[2003]
  • East Of The Full Moon [2005]
  • Tibet: Nada Himalaya 2 ‎[2005]
  • Koyasan: Reiki Sound Healing ‎[2006]
  • Spiritual Healing ‎[2008]
  • Atmospheres ‎[2009]
  • Eternity ‎[2009]
  • Notes from a Planet [2009]
  • Mystery Of Light ‎[2010]
  • Empty Sky ‎[2011]
  • Flowers Of Silence ‎[2012]
  • Dream Time [2013]
  • Illumination of the Heart [2015]
  • Reiki Hands Of Love [2015]
[:]